top of page

​Necip Erol Olcay'ın Web Sayfası 

​ 

​ 

​ 

 
​Eğitim Durumu

1975-1980  Hacettepe Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümünü lisans
1995-1996  Hacettepe Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü Yüksek Lisans
1998-2003  Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Doktora

İş Deneyimi

1980-1981 İGEME ( İhracatı Geliştirme Etüd merkezi )
İGEME’de kütüphaneci olarak çalıştı

1981-1988 TÜBİTAK-TÜRDOK ( Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma
Kurumu-Türkiye Dokümantasyon Merkezi )

 

TÜBİTAK-TÜRDOK’ta uzman kütüphaneci olarak çalıştı

Indeksleme konusunda bilgi ve görgüsünü artırmak için TÜBİTAK tarafından İngiltereye gönderildi.
Londra ve Shefield’te çeşitli kuruluşlarda uygulamaya yönelik olarak çalıştı.

1988-1993 ELTEM –TEK ( Elektrik Tesisleri, Mühendislik Hizmetleri ve
Ticaret A.Ş.) 
’te Bilgisayar Sistem Analisti olarak görev yaptı.

ELTEM-TEK’in Kütüphane organizasyonunu gerçekleştirdi. Kütüphanede
süreli yayınların kontrolü için kullanılan bir yazılım hazırladı.
Personel maaş ve özlük bilgilerini takip eden bir yazılım programı da
ELTEM-TEK’te yapmış olduğu çalışmalardan biridir.

Ocak-Temmuz 1993 Halıcı Bilgi İşlem Halıcı Bilgi İşlem Şirketinde müdür olarak çalıştı. Bu şirkette, bir devlet büyüğüne ait dokümanları kapsayan veri
tabanının oluşturulması projesinde müdür olarak görev yaptı.

1993-1999 Hacettepe Üniversitesi Beytepe Merkez Kütüphanesinde çalıştı. 

İlk yıl okuyucu hizmetleri şefi olarak görev yaptı. Ekim 1995’den Aralık 1997’ye değin Kütüphane Müdürlüğü görevini vekaleten üstlendi. Ocak 1997’de ULAKBİM (Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi)Dokümantasyon Hizmetleri Müdürlüğüne atandı. YÖK Yasası 38. Maddesi gereğince görevlendirildiğinden, görevi 15 Eylül 1998’e değin yürüttü. Bu nedenle Beytepe Merkez Kütüphanesinde  çalışmalarıma bir müddet ara verdi.

Beytepe Merkez Kütüphanesi’nde yaptığı işler :

• Kütüphanenin Süreli Yayınlar Veri Tabanının oluşturulması
• Kütüphanenin Internet bağlantılarının sağlanması
• Kataloglama işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına ilişkin
  çalışmalar ve OPAC kataloğun geliştirilmesi ile ilgili bazı çalışmalar
• Tez veri tabanının oluşturulması
• Yönetimin gerektirdiği diğer işler

Ocak 1997-Eylül 1998 TÜBİTAK-ULAKBİM ( Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu-Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi )

TÜBİTAK-ULAKBİM’de Dokümantasyon Hizmetleri Müdürü olarak görev yaptı.

ULAKBİM’de yaptığı işler :

Ankara’da 4 büyük kütüphaneye ait (ULAKBİM, ODTÜ Merkez Kütüphanesi,
Hacettepe Üniversitesi Kütüphaneleri, Bilkent Üniversitesi
Kütüphaneleri) süreli yayınlar toplu kataloğunun oluşturulması ve web
üzerinde taranabilir hale getirilmesi.

Süreli yayınların satın alınması işlemleri, liste hazırlama, Koleksiyon geliştirme, kullanım değerlendirmesi, eksik sayı bildirimi gibi işlemleri örgütlemek, otomasyonun sağlanabilmesi için uygun yazılım seçme araştırmaları yapmak ve bu işlemleri yerine getirecek personelin görev tanımlarını yazılı hale getirmek. Sağlıkta belge sağlama projesinin örgütlenmesinde görev tanımlarını ve
protokol işlemlerini örgütlemek, bilgisayar yazılımlarınınoluşturulmasında sistem özelliklerinin belirlenmesinde programcılara yardımcı olmak.
ULAKBİM Belge Sağlama Birimi’nin mekanik modellerini oluşturmak ve otomasyon çalışmalarında sistem özelliklerini belirleyerek programcılara yardımcı olmak. Okuyucu hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak, bu işlemler için
Personel görev tanımlarını yazılı hale getirmek.
Satın alma işlemlerinde ihale komisyonlarında görev yapmak. Kurum fotokopi hizmetlerinin örgütlenmesini sağlamak, bu işlemler için
personel görev tanımlarını yazılı hale getirmek.

1999-2001 Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü'nde akaemik olarçalışmaya başladı.

Akademik Çalışmaların yanı sıra;
• Edebiyat Fakültesi Bilgisayar Laboratuarının (EFBL) kurulması ve yönetimi çalışmalarında görev aldı. EFBL yönetiminden sorumlu olarak çalıştı.
• Edebiyat Fakültesi Arşiv otomasyonu projesinin geliştirilmesi işlemlerini yürüttü.


2001-2002 Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 

Manas Üniversitesinde yaptığı işler:

Kütüphanenin fiziksel yapısının oluşturulması
Internet altyapısının oluşturulması
Kütüphane otomasyonunun gerçekleştirilmesi
Kütüphane Elektronik Uyarı sisteminin kurulması

2002-2006 Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü

Verdiği Dersler:
2003-2006 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çalıştığı süre boyunca verdiği dersler aşağıdadır.

Bilgisayara Giriş
Kütüphane Kurma ve Geliştirme
Web Tasarımı
Veri Tabanları ve Çevrimiçi Tarama
Bilgi Merkezi Kurma ve Geliştirme
Mesleki İngilizce

2006- 2007 Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İİBF İşletme Yönetimi Bölümü

Kara Elmas Üniversitesi Raktörü’nün üniversite bilgi hizmetlerinin yeniden organizasyonu çalışmaları nedeni ile kendisini davet etmiş ve N. Erol Olcay burada İktisadi İdari Bilimler Fakültesine Yardımcı Doçent kadrosu ile atanmıştır. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde çalıştığı esnada Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığını da yürütmüştür. Kütüphanenin yeniden organizasyonu işlemlerini gerçekleştirmiştir. Rektörün onu istemesinin temel nedeni de budur.

Verdiği Dersler:
Araştırma Yöntem ve Teknikleri
Yönetimde İletişim Teknikleri
Seminer

2007-2009 Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü

Aksaray Üniversitesi’ne de benzer nedenlerle gitmiştir. Üniversite Raktörü üniversiteyi yeni kurma çalışmaları nedeni ile deneyimlerinden dolayı kendisini davet etmiştir. N. Erol Olcay burada Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’ne Yardımcı Doçent kadrosu ile atanmıştır. Aksaray Üniversitesi’nde çalıştığı esnada Genel Sekreterlikk görevini, Bölüm Başkanlığı görevini ve Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığını da yürütmüştür. Üniversitenin 4 temel binasının inşaat işlerini bitirerek Üniversitenin öğretim yılında öğrenci alınmasını sağlamıştır. Kütüphanenin organizasyonu yapılan işler arasındadır. Spor Salonu Bitirilmiştir. Bilgisayar ağlarının oluşturulması, Internet erişiminin gerçekleştirilmesi, Mobilya alım satımı, İhale işlemlerinin denetçi olarak takibini yapmıştır.    Rektörün onu istemesinin temel nedeni de budur.

Aksaray Üüniversitesinde Verdiği Dersler:

Bilgisayar ve Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı
Internet Programcılığı

NOT: N. Erol Olcay Ocak 2009’da üniversiteden emeklilik dolayısıyla ayrılmıştır.

2013 - 2018 Hacettepe Teknokent, Teknoloji Transfer Merkezi

 

"Herkes için Kütüphane Projesi"nde tanıtım uzmanı olarak çalıştı. Proje hakkında www.herkesicinkutuphane.org adresinden bilgi alınabilir.

Akademik Çalışmalar

TEZLER

OLCAY, Erol “Ankara’daki Üniversite Kütüphanelerinde Internet Kullanımı” Yayınlanmamış Yüksek Lisans tezi, Hacettepe Üniversitesi, 1996, Ankara.

OLCAY, Erol “Türkçe Internet Tarama Motoru Kullanıcılarının Arama Stratejilerinin Analizi: Arabul Örneği.” Yayınlanmamış Doktora tezi, Hacettepe Üniversitesi, 2003, Ankara.

HAKEMLİ DERGİLERDE YAYINLANAN MAKALELER

OLCAY, Erol (1996)“Ankara’daki Üniversite Kütüphanelerinde Internet Kullanımı” Internet Use at University Libraries at Ankara” Türk Kütüphaneciliği C.10(3) Eylül 1996 Internet Özel Sayısı 284-286.

 

OLCAY, Erol (2002)"Diskussionie Ctranitsi vi Internete-Internet and Discussion Lists" Biblio-Puls, Nauchno Informatsionoi Jurnal, No:1, 2002, pp 24-28.

OLCAY, E. (2005). Türkçe Internet Tarama Motoru Kullanıcılarının Arama Stratejilerinin Analizi: Arabul Örneği. M. E. Küçük (Ed.), “Prof. Dr. Nilüfer Tuncer’e Armağan” içinde (ss. 218-254). Ankara: H. Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü.

 

Al, U. ve OLCAY, E. / Умут АЛ, Н. Эрол ОЛДЖАЙ (2007) Анализ пользования ресурсов электронной информации (на примере библиотек университета Хаджеттепе) Usage Analysis of Electronic Information Resources: Sample of Hacettepe University Libraries, The Journal of Social Sciences of the Manas University / Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, s.17, pp.207-220, (Erişim Adresi: http://manas.kg/pdf/sbdpdf17/Makaleler/15_Olcay.pdf)

 

KÜÇÜK, M.E., AL, UMUT ve OLCAY, N. EROL, "Türkiye’de Bilimsel Elektronik Dergiler" (Scholarly Electronic Journals in Turkey) Türk Kütüphaneciliği, 22(3): 308-319, Ekim 2008. , (Erişim Adresi: http://yunus.hacettepe.edu.tr/~umutal/publications/scholarlyelectronicjournals-tk.pdf )

 

OLCAY, E. , KOÇBERBER S., SOYDAL, İ., ALIR, G. (2008).  “Opac Kullanıcılarının Bilgi Arama Stratejilerinin Analizi/ Analysis of OPAC Users’ Information Seeking Strategies.” Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi, c.25, s2. Erişim Adresi:
www.edebiyatdergisi.hacettepe.edu.tr/2008252NErolOlcay.pdf  

YAYINLANMIŞ KONUŞMA METİNLERİ

OLCAY, Erol "My Nujnı Drug Drugu: Vtoraya Mejdunarodnaya Konferensiya Bibliotechnih Rabotnikov Sentralnoi Asii” pp.3-20, içinde" Biblio-Puls, Nauchno Informatsionoi Jurnal, No:3, 2001, p. 15

OLCAY, Erol "Türk Konseyi –Azerbaycan-Kazakistan-Kırgızistan Türkiye– Kütüphaneleri Mevcut Durum Sorunlar ve Öneriler Sempozyumu” Açılış Konuşması.  “Türk Konseyi –Azerbaycan-Kazakistan-Kırgızistan Türkiye– Kütüphaneleri Mevcut Durum Sorunlar ve Öneriler Sempozyumu” Kitabının içinde. 3-5 Mayıs 2012, Ankara.

ULUSLARARASI BİLDİRİLER


OLCAY, Erol,“ Türkiye'de Kütüphanecilik Alanında Son Gelişmeler-" Kütüphaneler ve Demokratikleşme Süreci Konferansı, 12-17 Kasım 2001, Avrora Hotel, Çolpanata, Issık Göl, Kırgızistan.

 

OLCAY, Erol "Türkçe Internet Tarama Motoru Kullanıcılarının Arama Stratejilerinin Analizi: Arabul Örneği / " Kütüphaneler ve Demokratikleşme Süreci Konferansı, 1-5 Ekim 2004, Avrora Hotel, Çolpanata, Issık Göl, Kırgızistan 6th International Conference "Issyk-Kul 2004: Libraries and Democratization of a Society", 1-5 October 2004, (full text) Олджай, Эрол Университет Хажеттепе, ТУРЦИЯ Стратегический анализ поиска информации пользователей турецких поисковых систем Интернета на примере системы Arabul
 

Umut Al & N. Erol Olcay, "Usage Analysis of Electronic Information Resources: Sample of Hacettepe University Libraries" 7th International Conference "Issyk-Kul 2006: Libraries and Democratization of a Society", 1-5 October 2006, Kyrgyzstan.(Presentation Slides) “Science Direct Kullanım Analizi: Hacettepe Üniversitesi Örneği.” Kütüphaneler ve Demokratikleşme Süreci Konferansı, 1-5 Ekim 2006, Avrora Hotel, Çolpanata, Issık Göl, Kırgızistan (Sunu SlaytlarıOLCAY, Erol,“ Değişen Bilgi Çevresi ile birlikte Kütüphanecilik Mesleğinde yapılması gereken değişiklikler" Kütüphaneler ve Demokratikleşme Süreci Konferansı, 1-5 Ekim 2006, Avrora Hotel, Çolpanata, Issık Göl, Kırgızistan. (Erişim Adresi: http://www.bik.org.kg/conference/2006/papers/Erol_Oldjai_Turciya.pdf)

KÜÇÜK, M. E., AL, U., OLCAY, N. E. (2007). “Türkiye'de Bilimsel Elektronik Dergiler” Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu, 24-26 Ekim 2007, Ankara, Bildiriler Kitabı, ss.144-149. Erişim Adresi : http://by2007.bilgiyonetimi.net/bildiriler/kucuk_al_olcay.pdfby2007.bilgiyonetimi.net/bildiriler/kucuk_al_olcay-ppt.pdf

 

ULUSAL BİLDİRİLER

OLCAY, Erol “Ankara’daki Üniversite Kütüphanelerinde Çalışan Kütüphanecilerin Almış Oldukları Internet Eğitimi“ II Türkiye’de Internet Konferansı 14-15 Aralık 1996, Yayınlanmamış Bildiri, İstanbul Yeditepe Üniversitesi​ 

 

OLCAY, Erol “ Elektronik Bilgi Kaynakları ve Derme Geliştirme Politikaları” III. Türkiye’de Internet Konferansı, 21-23 Kasım 1997, CD-ROM, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara

 

H. Tunçkanat, E. Olcay, E. Soysal ve T. Çalıkoğlu “ SBS- Sağlıkta Belge Sağlama” III.Türkiye’de Internet  Konferansı, CD-ROM, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1997, Ankara.

​OLCAY, Erol,“ Netiquette ve Tartışma Listeleri”  V. Türkiye’de Internet Konferansı, CD-ROM, Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi,1999, Ankara

​OLCAY, Erol “Değişen çevre ile Değişen Bilgi Dünyası ve değişen kütüphanelerarası işbirliği anlayışı” Üniversite Kütüphanelerinde Yurtdışı Yayın Sağlama, Ödeme ve İşbirliği Sorunluları Semineri. ÜNAK, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 22-24 Mayıs 1997, Bolu.

OLCAY, Erol,“ ​Netiquette ve Tartışma Listeleri  - Netiquette and Discussion List "Sosyal Bilimler ve Internet Konferansı" Ankara, Hacettepe Üniversitesi, Nisan, 2000
 

PROJELER


TÜBİTAK - SOBAG 105K225 “Bilkent Üniversitesi OPAC Kullanıcılarının Arama Stratejilerinin Analizi” Proje Yürütücüsü: Dr. N. Erol Olcay (Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü), Proje Yürütücüsü Yardımcısı: Dr. Seyit Koçberber (Bilkent Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı-Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Bölümü Başkanı) (Bitiş tarihi: 31 Temmuz 2007))

 

TÜBİTAK – SOBAG 105K096 “Bilimsel Elektronik Dergiler: Türkiye Profili” Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. M. Emin Küçük (Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü) Proje Yürütücüsü Yrd: Dr. N. Erol Olcay (Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü) (Bitiş tarihi 31 Ekim 2006)

Yaşar Tonta, Mehmet Emin Küçük, Umut Al, Gülten Alır, K. Levent Ertürk, N. Erol Olcay, İrem Soydal ve Yurdagül Ünal, Hacettepe Üniversitesi Elektronik Tez Projesi: Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik Tezlerinin Dijitalleştirilmesi ve Tam Metinlerinin Internet Aracılığıyla Erişime Açılması. (Hacettepe Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi Proje No. 02-G-064). Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü. Ankara, 2006. (xi, 56 s.). (Erişim Adresi: http://yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/yayinlar/02-G-064-elektronik-tez-projesi-sonuc-raporu.pdf)

Yayın Kurulu Üyeliği ve Editörlük Görevleri

 

Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği’nin yayın organı olan “Bilgi Dünyası” adlı derginin kuruluş çalışmalarını yürüttü ve bu derginin yayın kurulunda görev yaptı (1999-2000)

Türk Kütüphaneciler Derneği’nin, hakemli yayın organı olan “Türk Kütüphaneciliği” dergisinin 2005 yılında yardımcı editör, 2006 yılında da editörlük görevini yürütmüştür. 

Katılmış Olduğu TV ve Radyo Programları

1997, Ceylan Radyo ve Televizyonu, ANKARA, ÜNAK Yönetim Kurulu adına “Yeni Bilgi Çevresi ve Kütüphaneler” konulu söyleşi programı.

1999, TRT1 Ankara Radyosu, “Ağ Ahlakı” NETIQUETTE”üzerine sabah söyleşi programı. 

1999, Türkiye’nin Sesi Radyosu,  Öğleden sonra programında Internet ve Sağladığı Yenilikler ile ilgili söyleşi programı.

Mart, 2009, Kanal67, Zonguldak, EKOZON Programına “Bilgi Toplumu” konulu (soru-cevap) dialog programı.

Mart, 2010, Kanal67, Zonguldak, EKOZON Programına “Bilgi Okuryazarlığı” konulu (soru-cevap) dialog programı. 


Üyesi Bulunduğu Dernekler

ÜNAK (Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği) üyesi.
1994-1998 döneminde derneğin genel sekreterlik görevini yürüttü.
Dernek hakkında bilgi www.unak.org.tr/ adresinden elde edilebilir.

İstanbul Exlibris Derneği (Eski Adı: Ankara Exlibris Derneği) kurucu üyesi ve Danışma Kurulu Üyesi. Dernek hakkında bilgi www.aed.org.tr adresinden elde edilebilir.

Türkiye Bilişim Derneği’nin Üyesi. Dernek hakkında bilgi
www.tbd.org.tr adresinden elde edilebilir.

Bildiği Yabancı Diller

İngilizce (KPDS 61/100)
Rusça (Konuşma Dili iyi, Okuma yazma orta)

Hobiler ve Özel Uğraşlar

Çizmek ve resim yapmak N. Erol OLCAY için üniversite yıllarında başlayan bir uğraş oldu. 1978 yılında ilk kişisel resim sergisini açtı. Daha sonra bunu bazı karma sergiler izledi. Ancak 1994 yılında exlibris kavramı ile tanıştı ve exlibris yapmaya başladı. Kitap içlerine mülkiyet kaydını bildirmek amacıyla yapıştırılan, küçük grafik tasarımlarla bezenen ve etiketi andıran bu özgün baskı resim dalı onun için vazgeçilemez bir tutku haline geldi. 2000 yılında İspanya’da yapılan yarışmada mansiyon aldı. Ulusal ve uluslararası bazı sergilere ve yarışmalara katıldı. Bugüne değin katılmış olduğu en önemli sergilerden bazıları aşağıda belirtilmiştir.

• The First World Exlibris & Print Exhibition-1997 Beijing China
• AGART Print Festival 1997, Slovenia
• Ankara Exlibris Derneği Sergisi 6 - 19 Nov 1999 Ankara, Turkey
• Exlibris in the 21st Century-International Exlibris Competition
Exhibition, 3 - 9 April 2000, Barcelona - Spain / Exposio' A La
Universitat De Barcelona - Exlibris Per Al Segle XXI, 3-9 Abril 2000- Barcelona – Espana (N. Erol Olcay bu yarışmada Mansiyon ile ödüllendirilmiştir.)
• Nederlandse Vereniging Voor Exlibris en Andere Kleingrafiek- Exlibris Vereld, Gemert, The  Netherlands, 2000
• Internationale Exlibriswedstrijd Sint-Niklaas, 2001; 20ste Biënale voor kleingrafiek van 24 Maart tot 29 April 2001 Tentoonstellingszaal Museumcomplex Zwijgershoek Sint-Niklaas Belgique.
• Romanya Uluslararasi Grafik Sanatlar Festivali- Exlibris Sergisi-The International Festival of Graphic Arts, Cluj-NAPOCA, 2001 
• Ankara Exlibris Derneği Sergisi- November, 2001 Ankara
• Ankara Exlibris Derneği 1. Uluslararası Exlibris Yarışması Sergisi- May, 2003 Ankara

• 2. Bulgaristan Uluslararası Exlibris Bienali Uluslararası Exlibris Merkezi, Sofya, 2005.
• F.I.S.A.E. Fédération Internationale des Sociétés d'Amateurs d'Ex-libris. 2nd International CGD Exlibris Competition, Sint Niklaas, Belgium 2006. / Uluslararası CGD (Bigisayar Tasarımı) Exlibris Yarışması 2006 Sergisi. Sint Niklaas, Belgium
• Exhibition of Ankara Exlibris Association and Finnish - Turkic Association. 10-22 April 2007 Helsinki STOA Cultural Centre. Exhibition was organized by Ankara Exlibris Association and Finnish - Turkic Association. Exhibition also reexhibit in Tampere and Lisalmi.
• Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1. Exlibris Yarışması Sergisi, 2010
• 33. FISAE Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi “ Sergi 29 Ağustos - 30 Eylül 2010 tarihlerinde Maslak'ta Güzel Sanatlar Fakültesi, Galeri Işık Istanbul'da görülebilir.”
• Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Logo Yarışması 1. Ödülü. (2011)

• “INSPIRATION PICASSO” Picasso’dan Esintiler (ya da esin kaynağımız Picasso) Sergisi Knjayevac, Belgrad, Nice ve Bor’da açılmış, Erol Olcay’ın 1 eseri de (sergilenen 60 eser Gönderilen 220 ) burada sergilenmeye layık bulunmuştur. (2012)
• Palavi Jahac/Der Blaue Reiter. Centarza Kultru i umetnost Aleksinac. Novembar, 2012, Nis, Cyrbia.

• Sint - Niklass International Bookplate and Small Printing Competition, 2013, Sint-Niclaas Balgique.

• HEIL KUNST in  Aleksinac  in 2013, May 15. Center for Culture and Arts -  143 artists had joined to exhibition from 33 countries.

• Biblioteka Publiczna W Dzielnicy Wesola District M. ST. (The Public Library of the City of Warsaw Wesola District ) Warszawy, Exlibris Competition Entries Catalogue. p.58 

• International Exlibris Competition of Ex-Libris Association of Vojvodina. 2014. Mention Prize.

*4. Uluslararası Exlibris Yarışması Sergisi, İstanbul http://www.aed.org.tr/tr/english-the-4th-international-ex-libris-competition-istanbul-2018/

*Kios " Pinelo Art Gallery Kağıt İşler Sergisi, Ağustos 2018

Your details were sent successfully!

Your details were sent successfully!

Samantha Jones

"

bottom of page